USB-C naar HDMI adapter

Steeds meer apparaten hebben tegenwoordig een USB-C aansluiting. Een USB-C poort van een laptop, macbook, tablet of smartphone kan vaak ook een video signaal doorsturen. Dit maakt het mogelijk om een beeldscherm, zoals een tv, monitor of projector aan te sluiten via USB-C. Dit noemen we USB-C naar HDMI. Dit is vaak nodig tijdens presentaties, gaming of gewoon het spiegelen van het scherm van je apparaat voor een groter scherm.

In dit artikel worden drie manieren beschreven om van USB-C naar HDMI te gaan: met een USB-C naar HDMI adapter, een USB-C hub of een USB-C naar HDMI kabel.

Optie 1: USB-C naar HDMI-adapter

Een USB-C naar HDMI-adapter is de kleinste en meest de draagbare optie van de drie. Een adapter is compact en licht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.

Het is ook relatief eenvoudig te gebruiken; je sluit gewoon het USB-C uiteinde aan op je apparaat en vervolgens sluit je een HDMI-kabel aan van de adapter naar je monitor, projector of tv.

De adapter is een uitstekende keuze als je je apparaat maar op één HDMI-uitgang hoeft aan te sluiten. Een ander voordeel is de prijs, deze is een stuk schappelijker dan bijvoorbeeld een hub.

Het nadeel is echter dat je een aparte HDMI-kabel nodig hebt om de verbinding te maken. Daarnaast hebben deze adapters meestal maar één functie, namelijk USB-C omzetten naar HDMI. Als je dus verbinding wilt maken met andere apparaten, heb je mogelijk een andere soort adapter nodig. Bekijk hier al onze USB-C adapters.

Optie 2: USB-C hub

Een USB-C hub is een multipoort adapter met verschillende soorten aansluitingen. De hub heeft één USB-C connector om aan te sluiten op je apparaat en meerdere andere poorten, waaronder HDMI, USB-A, USB-C, Ethernet, Aux.

Een USB-C hub is een uitstekende keuze als je meerdere apparaten wilt aansluiten of als je verschillende soorten poorten nodig hebt. Je kunt je apparaat bijvoorbeeld tegelijkertijd aansluiten op een monitor met HDMI, een USB-toetsenbord en een Ethernet-kabel. Dit maakt de hub een veelzijdige oplossing om van een apparaat met beperkte mogelijkheden een volwaardig werkstation te maken.

Een hub is echter over het algemeen omvangrijker en duurder dan de andere opties. Dus heb je alleen HDMI nodig? Dan is een USB-C naar HDMI adapter of kabel misschien een betere keuze. Bekijk hier al onze USB-C hubs.

Optie 3: USB-C naar HDMI kabel

De derde optie is een directe USB-C naar HDMI kabel. Je sluit gewoon het USB-C uiteinde aan op je apparaat en het HDMI uiteinde op je scherm, tv of projector.

Onze USB-C naar HDMI kabel is een uitstekende keuze als je een eenvoudige, één-op-één verbinding nodig hebt tussen je USB-C apparaat en monitor of tv. Het is een nette oplossing dat geen extra HDMI kabel vereist, in tegenstelling tot de adapter.

Het nadeel is dat de kabel minder veelzijdig is dan een hub. Je hebt geen extra aansluitingen zoals USB-A of USB-C poorten mogelijk maakt. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat de kabellengte voldoende is voor jouw behoeften. AllesUSBc.nl heeft USB-C naar HDMI kabels van verschillende lengtes.

Conclusie

De conclusie is dat de beste optie afhangt van je specifieke behoeften. Hecht je waarde aan draagbaarheid en heb je al een HDMI kabel? Dan kan een USB-C naar HDMI adapter de beste keuze zijn. Als verschillende soorten poorten moet aansluiten waaronder HDMI is een USB-C hub geschikter. Als je de voorkeur geeft aan een directe verbinding zonder rommel, dan is een USB-C naar HDMI kabel misschien wel het meest geschikt.

Het is ook belangrijk om op te merken dat niet alle USB-C poorten video-uitvoer ondersteunen. Controleer daarom goed of de USB-C poort van je apparaat DP Altmode heeft. Doe dit voordat je een van deze oplossingen aanschaft. Zorg er bovendien voor dat de adapter, hub of kabel die je kiest de resolutie en aantal hertz ondersteunt die je nodig hebt.